Dekorativa chokladblad
Pepparmyntans doftande vackra blad lockade mig att göra chokladlöv. Eftersom pepparmyntans blad är mjuka, tog jag också fasta rosenblad för att se vad som blev bäst. Jag smälte mörk choklad (70% kakaohalt) över ett vattenbad. Sedan penslade jag ett lager smält choklad på bladets undersida. Jag lät dem ligga i kylen och stelna ett tag, sedan penslade jag på ett lager till som också fick stelna. När chokladen stelnat tillräckligt drog jag bort rosenbladen och fick vackert mönstrade chokladlöv. Bladen av pepparmynta lät jag däremot vara kvar. De är ju ätliga och idén var också att få choklad med äkta mintsmak (eftersom de är så mjuka hade det varit svårt att ta loss bladen). Båda sorterna smakade väldigt gott och var vackra som dekoration på efterrätten; jordgubbar med grädde. Men de fastare rosenbladen var förstås enklast eller egentligen minst kladdiga att göra.