Helgmums!
Igår var det vårfrudagen som på grund av någon lycklig missuppfattning blev våffeldagen. Är det någon som vill göra våfflor i helgen rekommenderar jag att kika in hos Pickipicki där Tina delar med sig av sina bästa våffelrecept. Själv har jag inget våffeljärn på grund av platsbrist, utan satsar i stället på en favorit i repris Chokladboll med äppelsallad efter ett recept av Rune Kalf-Hansen. Jag gillar balansen mellan de krispiga friska äpplena som ger lite att tugga på och den lena chokladsmaken som smälter i munnen.
ÄPPELSALLAD MED CHOKLADBOLL, 4 port (dvs 4 chokladbollar)
50 g mörk choklad
40 g smör
3/4 dl honung (jag tar mycket mindre honung - smaka av)
1 dl havregryn
ca 1/2 dl kokosflingor att rulla bollarna i
4-6 st äpplen
2-3 dl apelsinjuice eller saft från 2 apelsiner
1 msk hackad färsk timjan
Smält chokladen försiktigt med smöret och honungen, rör i havregryn.
Låt blandningen stelna. Gör bollar som rullas i kokos.
Serveras med tunna klyftor av äpplen som ligger i apelsinjuice smaksatt med timjan.