Thursday, November 24, 2011

Krispig kålrabbi



Ljuset flödar trots att november går mot sitt slut. Dagarna är korta men tänk att få se solen den här årstiden. Helt fantastiskt, tycker jag. Samtidigt är det en aning märkligt att smultron mognar och att adventsgranen på torget har sällskap av rudbeckior och nävor.
Efter sockerchocken i förra inlägget bjuder jag på något beydligt nyttigare och enklare; kålrabbi. Under hösten har jag blivit besatt av att äta kålrabbi, helst rå och krispig, hyvlad i tunna skivor - möjligen med lite olivolja. Mmm, det är god snabbmat det!

Friday, November 11, 2011

Utmana dig själv med Leilas hi-hat cupcakes




Det går lite trögt med blogginläggen trots mina ambitioner att vara flitig. Tänkte i alla fall lägga in ett riktigt lördagsgodis-tips. Det är Leilas hi-hat cupcakes som jag och min tioåriga dotter bakat. Jag kan väl säga att jag knappast skulle gett mig på det projektet själv. Men visst blev de snygga och visst kändes det kul att se dem när de väl var klara. Dottern gillar att baka och hade nog tänkt sig att göra det mesta själv. Men det är bara att inse att det här är ett rätt komplicerat projekt i tre steg. Först bakade vi själva chokladmuffinsarna, sen skulle marängfluffet vispas enligt konstens alla regler och till sist var det glasering med choklad. Det gäller att ha gott om tid, då är det kul att ge sig på utmaningar. Blir du lockad att testa hittar du Leila Lindholms recept här. Jag som inte är så förtjust i sött och egentligen hellre äter knäckebröd, tycker att det är väl söta men det var kul att testa att göra dem. Övriga familjemedlemmar älskar dem och vill gärna äta dem många gånger till! Kanske något att bjuda alla pappor på på söndag...