Tulpanernas tid är i stort sett förbi, men den här tiden kommer ständigt nya skönheter att glädja sig åt; löjtnantshjärtan till exempel. Det är bara att gå ut och njuta av allt det gröna. För ett tag sedan hade jag gäster som är veganer, inte så stor sak eftersom jag själv inte äter kött. Däremot äter jag ägg och mjölkprodukter som underlättar viss matlagning. Nu ville jag verkligen bjuda på en chokladkaka, men den skulle naturligtvis inte innehålla varken ägg eller mjölkprodukter och inte heller vetemjöl. Det var bara att testa - resultatet blev över all förväntan. Våga pröva den!
Chokladkaka
2 1/2 dl socker är nog en vanlig mängd, men jag tog ca 2 dl varav hälften var råsocker.
50 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
2 1/2 dl dinkelsikt
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 dl sojamjölk (eller havremjölk)
Vispa socker och margarin poröst med cirka 1 msk sojadryck. Blanda de torra ingredienserna i en skål och tillsätt dem och resten av sojadrycken i omgångar. Fortsätt att vispa en ganska lång stund så att smeten blir lite fluffig. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten. Grädda i 150° i cirka 35 minuter.
Thursday, June 14, 2012
About Me
- Name: Nässelblom och choklad
- Location: Stockholm, Sweden
Äldre inlägg hittar du i första versionen av Nässelblom & choklad.
Välkommen, vad kul att du tittar in hos mig! Här kan du läsa om mat, trädgård, natur och hälsa blandat med spridda tankar om annat. Alla foton är tagna av mig om inte annat anges. Bilderna skyddas av upphovsrättslagen.
Previous Posts
- Bästa tiden?
- Späda nässlor på burk
- Ljuvligt rosa
- Mer om pizza
- SM i pizzabakning
- Nordiska trädgårdar
- Ha en skön påskhelg!
- Quinoagröt
- Gröt på finkrogen!
- Rum och trädgård
www.flickr.com |
1 Comments:
Spännande med en vegansk chokladkaka. Nyttigt att utmana sig själv ibland! (Talar till mig själv).
Ikväll har jag gjort och ätit helt vegetariskt ... Ska försöka få till ett inlägg om det senare. :)
Post a Comment
<< Home